duminică, 9 decembrie 2012

A aparut numarul pe decembrie al „Pravaliei culturale”


Invitat special este poetul Nicolae Coande, care a acordat revistei un interviu („Nicio atingere nu se compara cu prima”).

La dezbaterea de la tejghea, la intrebarea „Ce faceti de sfarsitul lumii?” au raspuns, intre altii: Ovidiu Pecican, Florin Oncescu, Dan Stanciu, Ion Buzera, Xenia Karo, William Totok, Mircea Gheorghe, Ofelia Popii, Tom Kinter.

La rubrica Poezie citesc din creaţia lor Radu Vancu, Ionel Ciupureanu si Alexandru Ioan, iar la cea de proza se gasesc texte de Camil Moisa si Stelian Muller.
La „Cronica literara” Xenia Karo scrie despre „Ecografii ale televiziunii. Interviuri filmate” - Jacques Derrida, Bernard Stiegler ; Toma Grigorie despre un Jurnal de calatorie nonconformist: „Sextant”, de Constantin M. Popa; Raisa Stoleriu despre „Nimicul de temut”, de Julian Barnes, iar Raluca Badoi despre „În căutarea oii fantastice a lui Haruki Murakami.
Opinii: Mircea Ghitulescu, iar la rubrica Teatru, fragmente din piesele „O zi din viata unui jurnalist fara jurnal”, de Gheorghe Trută, si „Let’s go Europe”, de Laurentiu Budau.
Cronica de film este semnata Florentina Armaselu si se refera la pelicula „Fapturi din sudul salbatic” - „Beasts of the Southern Wild” (2012)
La Eveniment puteti citi despre „Cartile sunt ale noastre!”, proiectul elevei Roxana Stiubei, de la Colegiul National „Stefan Velovan” din Craiova, prin care, în fiecare luna sunt omagiati patru poeti romani in viata, proiect sustinut de Asociatia Taberna.
In aceeasi rubrica, impresii de la expozitia de schite „J’aime ma vie de vis-à-vis”, semnate de Ioana Ionescu, studenta la Arhitectura, o expozitie promovata de Asociatia Taberna, in parteneriat cu Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova şi Muzeul Olteniei.
La Inedit:”Lulu si Haiducii”, un text de Andreea Bratu despre o tanara de 25 de ani din New Orleans, absolventa de Conservator,  care, fiind indragostita de muzica lautareasca romaneasca, vine in fiecare an din orasul jazzului sa mai invete un cantec-doua de la Haiducii din Clejani. La aceeasi rubrica, Dan Nastasie povesteste despre absenta unei piese - When A Blind Man Cries - de pe un album Deep Purple.
Notele de calatorie sunt din Franţa, semnate Florentina Deca, si din India – de Dan Jammers.
Fotografiile care ilustreaza numarul 29 al Pravaliei culturale sunt realizate de Corina Barbuica.
Revista apare in fiecare luna, pe 8.
Cu ganduri calde,

Corneliu Mihai  UNGUREANU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trandafirii

Câțiva trandafiri încă înfloriți în plină toamnă în stradă. Copyright: Ecaterina Ștefan