marți, 21 decembrie 2010

Natalia Graur

- - - -

Miercuri, 22 decembrie 2010, ora 16:00

Gin Do & Contrabass (Prohodnoi Dvor)

str. Eminescu 72, Chisinau

http://plic.oberliht.com

#7 Revista la PLIC: LA MULTI ANI, Dle PRESEDINTE!

- lansarea numarului

- recital chitara&voce

- proiectia DVD la PLIC



Pentru a incheia 2010 atat de frumos, incat sa va para rau ca a trecut, va invitam la lansarea #7 al Revistei la PLIC. Vom sarbatori impreuna un an de la infiintare si, pentru ca am atins majoratul, ICR-ul, finantatorul nostru principal in anul 2010, a decis, fara sa ne intrebe, ca ne putem descurca si singuri, de aceea, incepand cu 2011 ne veti gasi in underground (de unde am iesit ca sa ne intoarcem inapoi, dupa un an in care am beneficiat de o vizibilitate mai mare) ...

Deocamdata, vino sa vezi cat de mari, grasi, (adica puternici vreau sa spun) si frumosi ne-am facut J



Revista la PLIC

In acest numar va prezentam rebelii Revistei la PLIC si cele mai recente carti ale lor: Alexandru Vakulovski, autorul romanului ala, cu 157 de trepte spre iad sau Salvati-ma la Rosia Montana de data asta si scriitorul, trompetistul & vocalistul & chitaristul de la Luna amara Mihnea Blidariu, cu primul sau roman, PLAYLIST (romanul sfarsitului lumii). Aflati cum au fost lansarile celor 2 si ce spune lumea despre ei.

Razvan Tupa vede viata de dincolo de exercitiile literare, iar Teodor Ajder vede prin prisma lui Adolf Muschg. Citeste ce i-a lasat un gust de cascaval si placinte (fara sa manance!) lui Luca Dinulescu, si la ce masa plaseaza Iulia Modiga electorala din Republica Moldova.

Daniela Bularda, Alex Puiescu, Andrei Avram retraiesc 2010. Dumitru Crudu retraieste secolul XIX, doar ca prin prisma legaturii Constantin Stere – Basarabia. Iulian Ciocan desfiinteaza o sa vedeti ce, pe cand cenaclul Pavel Dan din Timisoara si atelierul Vlad Iovita din Chisinau creeaza traditii frumoase: INTERFERENTE Timisoara – Chisinau. Vedeti cum s-au simtit timisorencele la squat, cititile pe 2 dintre ele, Ana Puscasu si Ioana Duta (pe Beatrice Serediuc si Octavia Sandu le regasiti in #6 al revistei).



Cartea KLU

Continuam o alta traditie frumoasa inceputa in nr trecut: cartea KLU. De data asta avem o intreaga antologie de proza klu, drept cadou la cei 10 ani de existenta a revistei Tiuk!. Ii gasiti antologati pe Mihnea BLIDARIU, Alexandru VAKULOVSKI, Laura MARCU, Nicoleta ESINENCU,George MUREŞAN, Cristian Robu-CORCAN, Mitoş MICLEUŞANU, Pavel PADURARU, Ştefan CARAMAN, un cristian , Ştefan BAŞTOVOI, Patricia NEDELEA, Iulian CIOCAN, Dumitru CRUDU, Andrei GHEORGHE, Razvan PETRESCU, Mihail VAKULOVSKI.

Suplimente

In suplimentul Tiuk! gasiti povesti, vin, film, Zdob si Zdub, carti...

Suplimentul Oberliht realizeaza o introducere in Scena culturii independente din RM, vorbeste despre implicarea sociala si practica artei, despre anarhie si non-consumerism la Centro73, modele de squat la Novi Sad, Serbia. Traim nostalgii dupa vara, amintindu-ne de Targurile Culturale de Vechituri de la Apartamentul Deschis. Tot aici gasiti rezultatele proiectului Tamarei Zlobina si al Elenei Hall, Formularea in cuvinte a spatiului urban. Cum percep 2 ucrainence Chisinaul, dar nu numai ele, care sunt particularitatile miscarii flash-mob in Belorusia, cum s-a reusit crearea unei comunitati in jurul Parcului nr. 5 din Belgrad – despre toate aflati in Oberliht.

Descopera tehnici secrete ninja de confectionare a armelor si armele preferate ale artistilor in suplimentul BREDARTIST, de ce nu poti pacali cititorul in Bombabuzunare, cum e sa revii in Moldova in Studentul din PLIC.



EXPO + DVD la PLIC

Tot din nostalgie in Expo la PLIC gasiti frunze si flori, o carte postala cu APARTAMENTUL DESCHIS, fotografii reprezentind situatia caselor de cultura, dar si un tovaras care intreaba daca ЕШТЬ РОМЫН САУ МОЛДОВАН?

Pentru DVD la PLIC Natasa Bodrozic a realizat o selectie de filme despre spatiile in viteza schimbarii: SCENE, PROTAGONISTI, SIMPTOME.



Nu lipsesc de aceasta data nici hartile si nici inserturile.



Cu plicuri, redactie, invitati-surpriza, chitara, bere in loc de tort, cu de toate te asteptam la lansare, sa-ti iei PLIC-ul si sa vezi o parte din cei din el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trandafirii

Câțiva trandafiri încă înfloriți în plină toamnă în stradă. Copyright: Ecaterina Ștefan