luni, 5 decembrie 2011

În vizită

Sfetnic o suna pe Sfetlana şi o invită pe o nouă adresă, e un apartament pe care el susţine că l-ar fi închiriat cu Jenea. Cînd Svetlana ajunge în faţa apartamentului, în uşă apare Jenea.

- Salut, Sfetlana, eu sunt Jenel, Sfetnic tre să apară, a coborît după ţigări.

Sfetlana nu îl mai întîlnise pînă acum pe Jenea, dar ştia cîte ceva despre el. Jenea sau Jenel, e un prieten de a lui Sfetnic, căruia îi mai spune şi Penel, nu de aceea că ar mînui bine peniţa, ci deoarece ştie să penească de bani oamenii neatenţi la portofele prin transportul public. Ce o mai fi şi cu prietenia asta, Svetlana habar nu avea. Penel o invită elegant în living room vrînd să o ajute să-şi scoată haina. Merci, nu trebuie, spune Svetlana. Svetlana îşi bagă mainile în buzunare, pipăind buzunarul unde se afla telefonul, şi cev amărunţisuri.

Pe masuta din hol stau vreo 40 de sticle de bere goale: CARLSBERG, Chişinău Draft, Corona, Terapia Platin,Beck s, Berghen Bear, Belii Medvedi, Tuborg………

Jenel observă privirea Svetlanei.

- E colecţia mea de sticle de bere, spune el cu mîndrie.

- De ce nu le arunci?, întreaba Svetlana.

- Ce-i cu tine fato, asta e colecţia mea, eu vreau să bat recordul lui Svetnic la băutul berii, ca să cîstig lada.

- Eu sper că lada asta nu-i o maşină, comenteaza Svetlana pentru dînsa. În apartament muzica e data la volum maxim. Penel ascultă Muz TV, cîntă Vera Brejneva şi Dan Bălan.

Jenea se retrage în bucătărie întrebînd-o dacă vrea să manînce ceva.

Svetlana îl întreaba dacă poate merge la baie. Ar fi bine să-şi ascundă undeva banii şi telefonul. Aşa că intră în baie, îşi reface machiajul, caută loc sigur în ciorapi pentru a ascunde banii.

În timpul acesta sună cineva în uăa. Jenea se îndreaptă să deschidă, în amalgamul ăsta de muzica şi piţigăitul soneriei abia de a auzit.

- Ce băi frate, ţi-ai uitat cheile… ? întreabă el, dar se opreşte cînd în uşă se opreste nas în nas, cu un barbat de o vîrstă cu el, cam aceeaşi statura, doar mai sfrijit niţel.

- Bă opreşte muzica că nu eşti numai tu în blocul ăsta, îi spune tipul care-şi tine ochii la acelaşi nivel cu a lui Jenea.

Iar deoarece Jenel e la al 15 grad al berii Bergen bear îmulţit la 3, nu prea vrea să se supună legii blocului.

- Eu ascult la mine în apartament, daca nu-ţi place puneţi tampoane, răspunde Jenea. Îl vede pe Sfetnic urcînd scările şi prinde la curaj şi mai mult.

- Acesta nu-i apartamentul tau, tipul nu cedează, aşa că ori închizi muzica ori… dar nu reuşeşte să încheie fraza, că pumnul lui Jenel îl pocneşte în moacă pe tip ca fundul tigăii Zepter. Înfierbîntat, Jenel îi mai înfibge o stîngă în abdomen, că nu ii jeli. Exact în acel moment se deschide uşa băii, şi Svetlana reuşeşte să vadă pumnul lui Penel în moaca unui tip, aşa că închide repede uşa şi o încuie din interior, se roaga să vină Sfetnica mai repede. Sfetnic, îi sare în ajutor lui Jenea, iar tipul după ce primeşte un picior în cur şi de la Sfetnic care habar nu are de ce l-a lovit, dar a vrut să fie solidar cu Jenea, o ia în sus pe scări la etajul 5.

Jenea şi Sfetnic intra în apartament hlizandu-se, şi lăudîndu-se unul altuia, unul cu stînga lui de fier, altul cu stîngul lui de fotbalist.

Din cauza că baia e lînga camera de unde televizor urlă mai tare ca …..Sfetlana nu aude cand Sfetnic apare.

- A sosit Sfetlana, nu a vrut să-şi scoată haina, spune Jenea. Fata asta e cam complexată, măi frate. E în baie de ceva timp.

- Ma duc să văd ce face, Sfetnic pune ţigările pe masă şi se îndreaptă spre toaletă.

- Sfetlana sunt eu, am venit. Zice Sfetnic, trage de mîner. Uşa e încuiată.

Se aude iar o bătaie în uşă, de data asta se aude un strigăt de femeie.

- Deschideţi! Deschideţi! Sfetnic e mai rapid ca Jenel aşa că ajunge primul la uşă. În prag stă o bruneta de 1, 55 cu un bebelus în brate. La început Sfetnic crede că Jenel io fi făcut vre-un bine femeii ăsteia lăsînd-o gravidă. Tipa se plage că iau bătut bărbatu. Sfetnic se jeneaza.

- Cei cu voi măi baieţi, am un bebelus de 5 luni, care nu poate dormi de la zgomot, noi şi aşa dormim rau noptile de cînd s-a născut copilul, iar voi îl mai bateţi pe bărbatul meu. Femeie mimeaza mai mult decat vorbeşte, iar tocmai în acel moment apare Jenel care nu a auzit prima parte a povestirii.

- …. Să ştiţi daca nu vă cuminţiţi de bună voie chem poliţia.... Femeia nu reuşeşte să mai continue lecţia de morală si ameninţare. Penel se porneşte, vrea să o bată şi pe ea. Dar îl opreşte Sfetnic. Penel care a mai avansat in starea lui de 40 de grade ocheşte bine colier de aur al femeii, femeia crede că ăsta vrea sa o apuce de gît, urcă rapid scarile speriată de tot retrăgîndu-se spre apartamentul ei.

Jenele si Sfetnic încuie uşa.

-Bă Jenea, ce-ai facut, dute şi te culcă, nu ştii să bei, spune Sfetnic. Jenea căruia i s-a scurs tot lichidul în vezica urinara, vrea să meagă la budă, dar uşa e încuiată. Acolo încă se află Sfetlana, speriată dea binelea. Muzica nu se mai aude, apartamentul e ca o peşteră sonora.

- Deschide fato, că mă piş pe mine, striga Jenea. Jenea bate ca un dement cu pumnii în uşă budei, ţinîndu-se de fermuar. Sfetlana descuie usa abia dupa ce aude vocea lui Sfetnic, exact în acel moment se mai aude o lovitură oficială în uşă.

- Deschide-ţi poliţia!. Sfetnic şi Svetlana se uită unul la altul ???

Jenel intra repede în budă ca omul primitiv în peşteră fugărit de dinozauri.


Elena Chirica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trandafirii

Câțiva trandafiri încă înfloriți în plină toamnă în stradă. Copyright: Ecaterina Ștefan