sâmbătă, 1 mai 2021

Atelierul de azi

 Aș vrea să vă propun să scriem un poem despre Isus, fie plecând de la aceste rânduri din Noul Testament:

1) „Au silit să ducă crucea lui Isus pe un trecător care se întorcea de la câmp, numit Simon din Cirene, tatăl lui Alexandru și al lui Rufus...”

2) fie de la acest vers din poetul Daniel TURCEA:

"Iubirea
ca o noapte de Paşti făclii aprinde"

1)Dacă vom scrie un poem pornind de la citatul din Noul Testament, atunci acesta ar fi un poem despre SIMON DIN CIRENE. L-am putea chiar așa întitula: SIMON DIN CIRENE. Iar în acest poem ne-am putea imagina cine este acest om și ce viață a dus. Și cine sunt fii lui, Alexandru și Rufus, care-l așteaptă acasă? Ce știa el despre Isus? Ce gândea el despre Isus?
Poemul ăsta ar putea fi un poem despre cum se schimbă un om, pentru că nu cred că Simon din Cirene a rămas la fel după ce-a dus crucea lui Isus. Acest poem ar putea fi un poem despre cum mila se transformă în speranță și ura în dragoste. Sau despre altceva. Fiecare va decide despre ce va fi poemul său.

2) Dacă însă vom alege să scriem un poem plecând de la versurile lui Daniel Turcea, atunci acest poem despre Isus ar putea fi un poem despre Iubire.

Un poem despre Iisus a scris RObert Șerban. Iată-l:

fie)Robert ȘERBAN


„CURIOZITATE


de pe o cruce pe alta

Iisus s-a mutat 

de miliarde și miliarde de ori


într-o zi 

va ajunge și pe a mea


vom sta spate la spate

iar el o să mă întrebe

care dintre tâlhari am fost

care dintre tâlhari voi fi”


După cum vedem, Robert Șerban a personalizat răstignirea lui Iisus. Făcând-o parte din viața și din biografia sa. Ar fi bine dacă am putea și noi să-l includem pe Isus în viața și în biografia noastră. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trandafirii

Câțiva trandafiri încă înfloriți în plină toamnă în stradă. Copyright: Ecaterina Ștefan