sâmbătă, 4 decembrie 2010

Topul tinerilor scriitori români



Recent, Gelu Vlașin a lansat pe blogul său un fel de concurs (sau provocare mai bine, cum o numește el), pentru cei “interesați de literatura și scriitura tânără”. Top-ul va fi stabilit în urma votării unui poll, aflat pe geluvlasin.blogspot.com, unde poți alege între 15 scriitori (cu vârsta până la 40 de ani).


“Sigur că nu pot spune că această variantă nu este subiectivă însă am făcut propunerile pe baza unor criterii de valorizare în funcţie de notorietatea autorului respectiv, aprecierile primite din partea criticii de specialitate, poziţionarea faţă de breaslă, etc. Cu siguranţă că ar fi putut intra pentru propuneri şi alţi scriitori dar vreau să vă spun că asta e prima ediţie şi cu siguranţă următoarele vor încerca să fie cât mai obiective cu putinţă. Eu am avut pe blog şi o listă preliminară în care s-au aflat şi alţi autori însă din păcate aceştia n-au întrunit suficiente voturi din partea cititorilor pentru a intra în topul final (…). Vă invit să participaţi şi voi la votare.”

Evident că proiectul său, Rețeaua Literară, este principalul susținător al concursului, alăturându-se în timp revista Boomlit și sper și alte site-uri importante, care pot atrage votanți.

În luna mai 2011 primii 3 clasaţi vor fi invitaţi la Întâlnirile de la Telciu (ediția a II-a) şi vor fi premiaţi în cadrul unei “ceremonii” atipice.

PS. Până acum (4 decembrie 2010) au fost înregistrare 250 de voturi, iar primii 5 clasați sunt: Andrei Ruse, Răzvan Țupa, Dan Coman, Claudiu Komartin și Stoian G. Bogdan.

De pe Boomlit

4 comentarii:

  1. şi voi de ce publicaţi toate rahaturile astea?

    RăspundețiȘtergere
  2. fiindcă nu-şi dau seama că-s nişte rahaturi de spălat creierul făcute de oameni fără minte şi preocupări

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu i-as mai adauga pe
    Sandu Vakulovski, Moni Stanila si Mihai Vakulovski

    RăspundețiȘtergere
  4. iar eu bănuiesc cine eşti, chiar dacă eşti anonim

    RăspundețiȘtergere

Trandafirii

Câțiva trandafiri încă înfloriți în plină toamnă în stradă. Copyright: Ecaterina Ștefan