miercuri, 26 ianuarie 2011

EEFA (East European Film Alliance ), cea mai mare platformă pentru cineaşti din Europa de Est lansează programul “EEFA Training Network 2011”.

Programul, aflat la a doua ediţie îşi propune pregătirea cineaştilor din Europa de Est în conformitate cu cerinţele industriei europene de film şi mai ales promovarea proiectelor de film în circuitul internaţional.

Igor Cobileanschi, cu proiectul “Miracolul”, a fost primul participant din Moldova la programul “EEFA TN 2010”. Anul acesta, un nou proiect din Moldova îşi va găsi susţinere şi parteneri în cadrul “EEFA TN 2011”.

Finanţat prin MEDIA MUNDUS, Programul constă în dezvoltarea a 14 proiecte (cel puţin unul din fiecare ţară partener) pe parcursul unui an întreg, cu suportul trainerilor dedicaţi. Programul este structurat în patru etape/ateliere tematice. Fiecare atelier este găzduit de un festival din Europa: Dezvoltare de scenariu în Filmul Documentar (ZagrebDox, Croaţia, 3 -7 martie 2011); Dezvoltare de scenariu în Filmul de Ficţiune (Festivalul International de Film Sofia, Bulgaria, 18 – 21 mai 2011); Managementul producţiei de Film (Festivalul International de Film, MOLODIST, Kiev, Ucraina, 27 – 30 octombrie 2011); Politici şi legislaţie în distribuţia de Film (Baltic Nights Film Festival, Tallin, Estonia, 30 noiembrie – 4 decembrie 2011). Evenimentul culminant al programului este prezentarea proiectelor selectate la BERLINALE 2012

Consorţiumul EEFA a fost constituit în 2009 şi este coordonat de RFS (Romanian Film Sector), avînd ca parteneri HAVC (Centrul Audiovizual din Croaţia) şi Festivalul de Film Documentar ZagrebDox – Croatia, IFF Molodist (Festivalul Internaţional de Film Molodist) – Ucraina, ALTFilm – Moldova, ASA (Uniunea Cineaştilor din Ankara) – Turkey, BNFC (Centrul Naţional al de Cinematografiei) şi GEOPOLY Film – Bulgaria, IFF Moscow (Festivalul Internaţional de Film de la Moscova) – Russia, PÖFF Tallinn (Festivalul de film Tallin Black Nights) – Estonia, LNFC (Centrul Naţional de Film) - Letonia, GNC (Centrul Naţional al Cinematografiei) - Georgia şi Fondul Naţional de Film al Ministerului Culturii şi Turismului - Azerbaijan.

Accesul la Program se face pe bază de proiect, iar costurile de participare* sunt suportate de organizator.
Detalii pentru aplicare şi condiţii de participare găsiţi pe www.eefa-eu.org sau contactaţi reprezentantul ALTFilm, www.altfilm.md

* text scris de Dumitru Marian

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trandafirii

Câțiva trandafiri încă înfloriți în plină toamnă în stradă. Copyright: Ecaterina Ștefan