duminică, 21 august 2011

19 august 2011

ICR Londra: Comunicat de presă

Spectacolul Casa M, prezentat în cadrul Edinburgh Fringe Festival cu sprijinul ICR Londra, a fost nominalizat la premiul pentru Libertatea de Expresie, acordat de Amnesty Scoţia

Casa M, o producţie a Centrului de Arte Coliseum din Chişinău, regizată de Luminiţa Ţîcu, va fi prezentă la Edinburgh Fringe Festival cu sprijinul Institutului Cultural Român din Londra. Reprezentaţiile vor avea loc pe 24, 25 şi 26 august.

În ultima zi a turnelului va avea loc, în parteneriat cu asociaţia Scottish Women’s Aid, o discuţie liberă cu actriţele Snejana Puică, Mihaela Strâmbeanu, Ina Surdu, Irina Vacarciuc şi regizoarea spectacolului pe tema violenţei în familie.

Premieră britanică, piesa aduce în faţa publicului povestiri impresionante şi puternice a căror temă centrală este violenţa domestică. Colajul de istorii personale dureroase, povestite fără ocolişuri de patru femei care au trecut prin calvarul abuzului, a fost nomilaziat la premiul acordat pentru Libertatea de Expresie şi oferit de către Amnesty Scoţia.

Casa M a câştigat în 2010, la Chişinău, premiul pentru Egalitatea genurilor, iar cele patru actriţe au luat, în primăvara aceasta, Premiul pentru interpretare la Festivalul dramaturgiei româneşti de la Timişoara. Textul este scris în tehnica verbatim a teatrului documentar, păe baza mărturiilor culese din Republica Moldova de către realizatorii spectacolului.

Sprijinirea participării producţiei Casa M la Edinburgh Fringe Festival va fi urmată şi de alte proiecte realizate, în parteneriat, de ICR Londra şi artişti din Republica Moldova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trandafirii

Câțiva trandafiri încă înfloriți în plină toamnă în stradă. Copyright: Ecaterina Ștefan