"Nu văd România de astăzi ca pe o
moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu
împrumut de la copiii noştri." (Regele Mihai I de România)
Prima ediţie a unei conferinţe dedicate vieţii şi operei lui Alexandru Muşina
Posted on iulie 10, 2014
Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania din Braşov
organizează prima ediţie a Conferinţei Viaţa şi opera lui Alexandru Muşina
la Braşov, în 17-18 iulie 2014,
în cadrul proiectului Excelenţă Culturală Academică Braşoveană, ediţia a IV-a. Lucrările se vor desfăşura în Aula Universităţii Transilvania din Braşov, Bd. Iuliu Maniu nr. 41A.La conferinţă se vor prezenta atât evocări ale vieţii cât şi studii despre poezia, proza, eseistica şi lucrările ştiinţifice ale scriitorului. Vom încerca să dăm conferinţei aceeaşi ritmicitate de 5 ani care există şi în cazul întâlnirilor dedicate lui Gheorghe Crăciun din care au avut loc până acum două ediţii, în 2007 şi 2012.
Cu ocazia conferinţei va fi anunţat şi câştigătorul primei ediţii a Premiului pentru debut „Alexandru Muşina” iniţiat de familia scriitorului.
Organizatorii evenimentului sunt (regretatul) Andrei Bodiu şi Adrian Lăcătuş.
__________________________________________________________
Cei interesaţi pot obţine mai multe informaţii folosind adresa electronică adrian.lacatus@gmail, pînă în 15 iulie 2014.
___________________________________________
P.S. Transcriu aici, cu un regret de necuprins pentru că nu voi putea fi prezent la această “întîlnire” cu spiritul prietenului meu Alexandru, din lunga dedicaţie (semnificativă pentru visele cu care porneam, nu atît la “cucerirea” literaturii, cît la reclădirea ei pe noi temelii) pe care mi-a scris-o pe prima sa carte, Strada Castelului 104 (Cartea Românească, 1984):
“Pritenului meu,
parcă dintotdeauna, Vasile Gogea (…) – prozator de mîine şi pentru eternitate, spirit axiomatic şi limpezitor, caracter din cele mai reconfortante într-o lume a meduzelor morale, toată afecţiunea lui A.M., încrederea că vom putea respira cîndva aerul unei mari şi durabile Literaturi Române (la care, nu-i aşa?, vom fi contribuit şi noi) şi că în anul ce va veni voi primi un volum de proză semnat V.G. şi… şi… şi… (păi uite că s-a terminat pagina !?!)
29.o7.198
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu