joi, 10 iulie 2014


Prima ediţie a unei conferinţe dedicate vieţii şi operei lui Alexandru Muşina

Posted on iulie 10, 2014
2

 
 
 
 
 
 
3 Votes

Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania din Braşov
Logo
organizează prima ediţie a Conferinţei Viaţa şi opera lui Alexandru Muşina
 la Braşov, în 17-18 iulie 2014, 
în cadrul proiectului ExcelenţCulturalAcademicBraşovean, ediţia a IV-a. Lucrările se vor desfăşura în Aula Universităţii Transilvania din Braşov, Bd. Iuliu Maniu nr. 41A.
Alexandru Musina tanar
Dorim somagiem împreunpersonalitatea lui Alexandru Muşina, plecat dintre noi anul trecut, pe 19 iunie.
La conferinţă se vor prezenta atât evocri ale vieţii cât şi studii despre poezia, proza, eseistica şi lucrrile ştiinţifice ale scriitorului. Vom încerca sdm conferinţei aceeaşi ritmicitate de 5 ani care există şi în cazul întâlnirilor dedicate lui Gheorghe Crciun din care au avut loc pânacum douediţii, în 2007 şi 2012.
Cu ocazia conferinţei va fi anunţat şi câştigtorul primei ediţii a Premiului pentru debut „Alexandru Muşina” iniţiat de familia scriitorului.
Organizatorii evenimentului sunt (regretatul) Andrei Bodiu şi Adrian Lctuş
__________________________________________________________
Cei interesaţi pot obţine mai multe informaţii folosind adresa electronică adrian.lacatus@gmail, pînă în 15 iulie 2014.
___________________________________________
P.S. Transcriu aici, cu un regret de necuprins pentru că nu voi putea fi prezent la această “întîlnire” cu spiritul prietenului meu Alexandru, din lunga dedicaţie (semnificativă pentru visele cu care porneam, nu atît la “cucerirea” literaturii, cît la reclădirea ei pe noi temelii) pe care mi-a scris-o pe prima sa carte, Strada Castelului 104 (Cartea Românească, 1984):
    “Pritenului meu,
parcă dintotdeauna, Vasile Gogea (…) – prozator de mîine şi pentru eternitate, spirit axiomatic şi limpezitor, caracter din cele mai reconfortante într-o lume a meduzelor morale, toată afecţiunea lui A.M., încrederea că vom putea respira cîndva aerul unei mari şi durabile Literaturi Române (la care, nu-i aşa?, vom fi contribuit şi noi) şi că în anul ce va veni voi primi un volum de proză semnat V.G. şi… şi… şi… (păi uite că s-a terminat pagina !?!)
29.o7.198

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trandafirii

Câțiva trandafiri încă înfloriți în plină toamnă în stradă. Copyright: Ecaterina Ștefan