miercuri, 20 iunie 2012

La data de 18 iunie, a fost lansat primul film documentar realizat de profesioniști întitulat „Ungheni - oraş mic cu inimă mare”. În film se povestește despre istoria localității, tradițiile și locurile pitorești.

Fiind unul dintre cel mai mare centru industrial, autorii filmului nu au trecut cu vederea întreprinderile economice din localitate cu care se mândrește întreaga Republică Moldova. La Ungheni se află cea mai mare fabrică de covoare, dar și întreprinderea de ceramică, produsele căreia sunt exportate în străinătate.


În documentar sunt descrise frumusețele naturale, tradițiile populare, bucatele și locurile istorice, care au devenit o atracție pentru vizitatorii străini. Printre atracțiile turistice ale orașului se înscrie și Biserica „Sf. Alexandru Nevski”, monument istoric și de arhitectură de importanță națională. O altă relicvă istorică este Biserica „Sf. Ierarh Nicolae”.


Precizăm că orașul Ungheni se întinde pe o lungime de 9 km de-a lungul frontierei cu România și are o populație de 39 mii de locuitori.

Menționăm că filmul documentar a fost realizat de către studioul OWH Chişinău. Scenariul şi regia îi aparţine Leontinei Vatamanu, iar muzica a fost scrisă special pentru acest film de către Anatol Ştefaneţ & Trigon. Apariţia lui a fost posibilă, graţie Proiectului "Abordarea integrală a durabilităţii producţiei de turism", cu suportul financiar al Uniunii Europene.

Sursa: UNIMEDIA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trandafirii

Câțiva trandafiri încă înfloriți în plină toamnă în stradă. Copyright: Ecaterina Ștefan