luni, 25 iunie 2012

Întrebări Întrebări

Toţi se plâng că la Chişinău au loc puţine evenimente culturale. Dar de ce atunci când acestea se întâmplă lumea nu prea vine?

6 comentarii:

  1. oricum nam luao chiar si in md pe timp de vara e mai complicat cu eventele culturale. e complicat si in sezoanele de toamna si primavara. dar, eventele culturale bine-promovate au parte de public, asta tre so recunoastem. un spectacol, un concert, un vernisaj, un mini-festival de arta-contemporana combinata cu diskoteci dansuri etc. evenimentele literare pot avea si ele un public numeros (acuma bine, numeros intrun sens comparativ). un eveniment literar/artistic va avea un public (pentru mine publicul ok pt evenimente strict literare ar insemna cifra de 50-70) atunci cand va exista o persoana concreta care se va ocupa de promovarea acestui event. persoana in cauza trebui pe langa promovarea pe net, sa faca si promo live... ceea ce ar insemna catvea apeluri telefonice, anunturi, intelegeri. etc. faza cu anunt pe un blog sau doua, anunt pe facebook, si anunt pe reteaua oberlist nu cred ca mai functioneaza. sau daca vrei promo doar pe net (pe fb) mai functioneaza si un fel de after-party sau ceva atragator pt public. (de exemplu muzica & vin gratis, carti gratis, concert spre ex nu mai stiu ce formatie etc). dar dumitru (& ceilalti) cum vrei o anumita categorie de oameni sa vina la evenimentele tale literare daca tu spre ex nu mergi la evenimentele organizate de ei. la noi daca e nepotism si cumatrism si toti se stie inde ei atunci asa sa fie pana la capat. deci daca tu nu vii la mine, vrei ca eu sa vin la tine?

    in alta ordine de idei la mine asta nu fnctioneaza. eu daca am timp si mi se pare eventul curios si intrigant atunci eu sunt acolo indiferent de toate..

    o zi faina... alde hose

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred ca ai dreptate. Am procedat si eu de multe ori asa si imi dau seama ca nu am facut bine. adica la cei care nu veneau la evenimentele mele nu mergeam nici eu la ale lor. Nu e bine. Nu voi mai face asa.

    Totusi, problema ramane. Mai intreb oare de ce atat de putina lume a venit, sa zicem, la Oleg Carp? Sa nu/i fi interesat oare Carp? Dupa parerea mea, e un scriitor foarte bun.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu cred că puţină lume a venit la Carp pentru că anunţ a fost pus numai pe blog, cel puţin eu numai despre acesta ştiu şi nu a fost explicat concret locul lansării (serios, oare câtă lume ştie unde e al patrulea lac de la Sculeni?).

    RăspundețiȘtergere
  4. da, si eu cred ca oleg carp e un scriitor bun imi propun azi sa termin de citit volumul de proza.

    luati in calcul ca a fost duminica lansarea lui carp si la o ora cam inaintata (pentru o zi de weekend) si la un loc mai exotic. mi se pare cel mai potrivit timp pentru o lansare (pt cenaclu, atelier, recitaluri si alte eventuri literare) este joi-vineri-sambata. (desi sambata e deasemenea riscanta). ora perfecta incepand cu 17 desi pe timp de vara e prea devreme, acum 19 e ora perfecta. ma gandeam sa spun ca si ora 18 e ok, dar nu e ok. multe dintre cunostintele mele au servici si nu ar reusi intro vinerea bunaoara sa ajunga exact la 18. raman la ideea ca ora 19 acu e super

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu trebui sa ajung cu inca 2 persoane, dar am gresit locul si era prea tarziu sa reusim...

    RăspundețiȘtergere
  6. stiam ca ne intilnim mai intai la ghibu.era ultimul anunt care am reusit sa-l citesc pe net si duminica am mers acolo.in ziua ceea n-am avut acces la internet pentru ca sa vad schimbarile.dar vroiam si eu sa fiu acolo.

    RăspundețiȘtergere

Trandafirii

Câțiva trandafiri încă înfloriți în plină toamnă în stradă. Copyright: Ecaterina Ștefan