sâmbătă, 25 august 2012

CINEMA ÎN AER LIBER – proiecție de filme documentare
26 august 2012, ora 21:00
APARTAMENT DESCHIS
str. București 68/1, Chișinău
Înainte de proiecție de film vă așteptăm la încălzire cu tenis cu piciorul, începînd cu ora 18:00. Deja și-au anunțat concursul arhitecți, artiști, sociologi din Cehia, Georgia, Moldova, România.
Vă așteptăm și pe voi!
La nivelul zero al orașuluide Atelierul Auto-organizat de Arhitectură [FR]
2005 / 34’
ECObox este un experiment social și urban inițiat în 2001 de Atelierul Auto-organizat de Arhitectură (AAA) în zona la Chapelle din nordul Parisului. Are drept scop re-însușirea parcelelor de pămînt temporal disponibile și a spațiilor din oraș excluse din uz, și transformarea lor în utilități gestionate colectiv. Practica AAA provoacă “disponibilitatea” orașului prin “tactici urbane” și țintește condiția interstițială și multiplele temporalități ale orașului. Este o creare a spațiului prin acțiuni orientate de jos în sus, care încurajează folosirea spațiului în comun prin micro-proiecte și practici din viața de zi cu zi.
Un spațiu în devenirede Atelierul Auto-organizat de Arhitectură [FR]
2005 / 17′
Spectacolul Modei și a Deprinderilor care e prezentat în film, a avut loc la 28 mai, 2005 la ECObox în nordul Parisului, eveniment organizat de Atelierul Auto-organizat de Arhitectură (AAA) cu participarea utilizatorilor ECObox, localnicilor și artiștilor din zona La Chapelle, cu scopul valorificării practicilor de viață cotidiene.
‘intrare’ liberă
Acast eveniment este parte a proiectului SPACES: CENTRUL CIVIC al CHIȘINĂULUI – cinema în aer liber (http://chisineu.wordpress.com/proiecte/centrul-civic-cinema

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trandafirii

Câțiva trandafiri încă înfloriți în plină toamnă în stradă. Copyright: Ecaterina Ștefan