luni, 9 iulie 2012

Salutare, Dumitru!
Te invit la lectura piesei Tancul lui Brad P. despre razboiul de pe Nistru.
Va avea loc miercuri 11 iulie la ora 13.00, in sala 122 master class a Academiei de Muzica, Teatru si Arte Plastice de pe strada Mateevici 111.
Te rog, Dumitru, sa postezi acest anunt si pe site-ul Noii barbari, poate vine cineva din atelierul Vlad Iovita.

Sper sa vii, poate esti curios.
Astept, I. Nechit

                                              Lectura publică a piesei
                                                „Tancul lui Brad P.”
                                 la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău şi Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice (AMTAP) a Republicii Moldova vă invită, în cadrul programului „Matei Millo”, la lectura publică a piesei “Tancul lui Brad P.”, în care este abordată tema războiului de pe Nistru din 1992. Evenimentul va avea loc la sediul Facultăţii de Artă Teatrală şi Cinematografie de pe strada A. Mateevici, nr. 111, în Sala Teatrului-Studio Master Class, miercuri 11 iulie 2012, la ora 13.00.
În “Tancul lui Brad P.”, unele imagini şi scene sugerate de texte teoretice despre violenţa în teatru (inclusiv “Manifestul teatrului cruzimii” de Antonin Artaud) se îmbină cu secvenţe din interviuri cu foşti combatanţi, voluntari, poliţişti, militari implicaţi în conflictul transnistrean care a rămas nesoluţionat timp de 20 de ani. Dacă în prima parte a piesei, intitulată “Malul drept”, prevalează scenele realiste, cu suport documentar, în partea a doua, cu denumirea “Malul stâng”, coliziunile dintre personaje se întâmplă într-un spaţiu al absurdului, al grotescului, ieşind la suprafaţă mecanismul tiraniei, atât de interconectat cu cel al războiului.

La lectura publică a piesei “Tancul lui Brad P.” de Irina Nechit participă studenţi în anii I (coord. art. S. Berov), III (coord. art. N. Cozaru) şi IV (coord. art. E. Gaju)  ai Facultăţii de Artă Teatrală şi Cinematografie a Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, actorii A.Oleacu, Nicu Ţurcanu.

Coordonator artistic al lecturii, Nelly Cozaru, actriţă, regizoare, conferenţiar universitar AMTAP.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trandafirii

Câțiva trandafiri încă înfloriți în plină toamnă în stradă. Copyright: Ecaterina Ștefan