miercuri, 9 mai 2012

Discutiile pe marginea poeziei lui Valentin Balan, a prozelor Marinei Tichie si a Angelei Bacu au fost foarte interesante si le multumesc foarte mult celor care au venit si au comentat textele. Ca niciodata, discutiile au fost foarte constructive. 

Am ramas insa si dezamagit, trebuie s-o recunosc sincer,  cand nu i-am reintalnit in sala pe multi dintre cei care frecventeaza Vlad Iovita. Nu am nicio pretentie fata de nimeni, sa ma intelegeti corect, dar am ramas dezamagit ca nu i-am vazut in sala macar pe cei care au fost la Balti ( si nu o singura data) si si-au citit textele. De aceea, ma asteptam ca Ion Buzu, Felicia Nedzelschi, Carolina Vozian sa vina si sa se pronunte pe seama textelor colegilor loi balteni, asa cum au facut-o si ei, atunci cand au fost la Balti. Or, asta nu s-a intamplat si eu nu am inteles de ce, odata ce prietenii nostri din Balti au facut 150 de kilometri doar ca sa vina sa se intalneasca cu noi, dar mai ales cu colegii lor de generatie. Au mai platit si bani pentru asta.

In acest context, nu pot decat sa-i multumesc foarte mult Emanuelei si sa remarc faptul ca a facut niste comentarii foarte aplicate.
Mersi foarte mult si criticilor literari Ivan Pilchin, Maria Pilchin si Vitalie Raileanu, dar si prozatorului Oleg Carp sau scriitorului Valerian Ciobanu. Ma bucur ca a fost astazi alaturi de noi si Gheorghe Zugravu si ma bucur foarte tare ca ni s-a alaturat si studenta de la Universitatea "Ion Creanga" Silvia Berdan care a demonstrat cu brio ca la Universitatea unde invata sa face carte foarte buna, intrucat a facut niste analize stralucite asupra textelor prietenilor nostri din Balti.

Urmatoarea sedinta de atelier va avea loc joi, la ora 15.00!

6 comentarii:

  1. dudu, eu doar ti-am scris un email si ti-am explicat de ce nu pot veni, eu aveam de foarte mult timp inainte planificata excursia cu fostii colegi de clasa, ieri. eu am vrut foarte mult sa ajung si la balteni, dar nu ma puteam imparti in doua, pentru ca e ultima oara cand am mai avut ocazia sa fiu impreuna cu fostii mei colegi si am fost la manastirea tipova.

    imi cer scuze de la colegii balteni ca n-am putut ajunge.

    RăspundețiȘtergere
  2. dar marti, noi mergem la balti?
    a, si de ce e joi cenaclul? nu ziceam noi sa fie sambata sau duminica? in ce loc?

    RăspundețiȘtergere
  3. Marti nu mai mergem la Balti. Atelierul se va tine joi la ora 15.00, la Biblioteca GHIBU!

    Dudu

    RăspundețiȘtergere
  4. Pana la urma, prezenta nu e obligatorie. Vine doar cine vrea.

    Dudu

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar de ce nu, Carolina, putem face o sedinta si duminica. Dar incepand de duminica viitoare.
    Saptamana asta nu mai tinem atelierul, ca l-am facut miercuri, cand au venit prietenii nostri din Balti.

    Urmatoarea intalnire va fi joi, la ora 15.00.

    Dudu

    RăspundețiȘtergere

Trandafirii

Câțiva trandafiri încă înfloriți în plină toamnă în stradă. Copyright: Ecaterina Ștefan