miercuri, 23 mai 2012

    • Azi la 18:00 - Mâine la 18:00

  • Teatrul de drama si comedie - Teatrul Mic din Chisinau - prezinta spectacolul "The Zoo Story", dupa o piesa de Edward Albee.

    In distributie: Alex Rusu, Dorin Gribincea

    Regie: Mihai Iorga

    Informatii: 0699 37 554




    The Zoo Story este o piesă într-un singur act în care aparent, cu excepția unei conversații, nu se întâmplă nimic – până la momentul finalului violent. Tivită cu un limbaj captivant și cu nuanțe psihologice surprinzătoare de atac și retragere, piesa poate fi descrisă în felul următor:

    Un bărbat pe nume Peter, editor cu funcție înaltă și vârstă mijlocie, având un câștig puțin peste mediu – un tip mulțumit de sine – citește confortabil o carte pe banca sa preferată din Parcul Central al New York-ului, într-o după-amiază însorită.

    Iată că apare Jerry, un singuratic dezordonat. Jerry anunță în mod repetat și insistent că a fost la zoo. La un moment dat, îl face pe Peter, care în mod evident ar prefera să fie lăsat în pace, să lase cartea și să se angajeze într-o conversație. Prin întrebări insistente, Jerry află că Peter locuiește într-o zonă modernă din partea de est a parcului, că firma pentru care lucrează publică manuale, iar acasă are o soție, două fiice și doi papagali. Jerry ghicește rapid că Peter ar fi preferat să aibă un câine în locul acestor pisici și că și-ar fi dorit un fiu. Intuitiv, Jerry bănuiește că nu vor mai urma alți copii și că această decizie a fost luată de soția lui Peter. Cu mâhnire, Peter recunoaște adevărul acestor bănuieli.
    Subiectul vizitei lui Jerry la zoo este adus de mai multe ori în discuție. La un moment dat, Jerry afirmă în mod misterios: “Vei citi în ziarele de mâine, în cazul în care nu vei auzi la știri deseară.” Piesa nu clarifică complet această afirmație. Unii critici spun că acesta vorbește despre moartea care urmează să aibă loc și care în presă ar putea avea următorul titlu: “ "Murder Near Central Park Zoo.''

    Daca publicul va observa în piesă și alte linii de subiect care nu au fost menționate aici, ne vom bucura!


    Sursa: Drama for Students, ©2012 Gale Cengage
    Project Editor David Galens

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trandafirii

Câțiva trandafiri încă înfloriți în plină toamnă în stradă. Copyright: Ecaterina Ștefan