joi, 15 martie 2012

Scandal dupa lansare

După lansare, i-am făcut cadou unui puşti antologia de proză scurtă Covoare moldoveneşti, iar el s-a apucat s-o citească din scoarţă în scoarţă. L-a şocat însă bruscheţea din povestirile lui Buzu. Era stupefiat şi a alertat-o pe profesoara sa de literatură: oare scriitorii au voie să utilizeze enunţuri dure în textele lor literare? Asta era întrebarea sa. Profesoara a mers la doamna directoare, iar doamna directoare m-a găsit pe mine, alcătuitorul antologiei, şi m-a chemat s-o vizitez ca să-i dau explicaţiile de rigoare.

Iată până unde s-a ajuns!

Zilele acestea am citit, dar nu mai ştiu unde, nu mai ţin minte la ce autor, că în timp ce turcii cucereau Constantinopolul, intelectualii discutau dacă îngerii au sex sau nu.

Nu ştiu de ce dar reacţia directoarei mi-a amintit de această situaţie istorică.

7 comentarii:

  1. o, hai dle crudu, nu am eu enunturi dure in textele mele, cel putin nu in alea din antologie. inteleg sa fi fost vorba de textele carolinei (ea are cite ceva replici dure) dar asa......

    RăspundețiȘtergere
  2. hai ca facem revolutie)) prin scoli :D

    el cred ca n-a ajuns la textele mele, ca ale lui buzu is mai la inceput))

    RăspundețiȘtergere
  3. hai sa anuntam pro tv-ul si sa promovam astfel antologia :)

    RăspundețiȘtergere
  4. O să discut luni cu doamna directoare şi o să vă informez la ce texte extact se referea. Abia aştept să am această discuţie ca să înţeleg exact ce a nemulţumit-o! Trag nădejde s-o conving că sunt proze bune şi că merită să fie citite de cei tineri. Oricum, cei care au participat la lansare au fost încântaţi de textele tinerilor scriitori apăruţi în COVOARE MOLDOVENEŞTI.

    RăspundețiȘtergere
  5. pe dracu, hai de parcă doamna director ar fi sfântă! e prostească treaba asta. e şi stupid să-ţi ceară explicaţii, Dumitru. Tu publici ce socoţi de cuviinţă şi Buzu scrie ce crede de cuviinţă. Doamna director ar trebui să mai răsfoiască nişte cărţi contemporane,nu să se ţină uşă de biserică.

    RăspundețiȘtergere
  6. tare comică toată povestea asta))
    vedem ce-o să-i zică lui Dudu, eu cred că-i corect că se duce, poate mai luminează un om-doi pe acolo, poate-i mai scaldă în apele literaturii contemporane.

    RăspundețiȘtergere

Trandafirii

Câțiva trandafiri încă înfloriți în plină toamnă în stradă. Copyright: Ecaterina Ștefan